6 Temmuz 2009 Pazartesi

Bekar Mutfağı

YAz bekarlarına şahane tarifler...

Makarna haşlanır. Umarım bu aşamanın tarifine gerek yoktur.

Sos-1- , Sarımsak alınır, kesinlikle dövülmez, sadece ince ince kesilir. Az bir zeytinyağla beraber kızdırılır ( bu aşamada, bol bol koklanır ve tabii ki ekmek banmak da muhteşem olur), sonra üstüne yaz domatesi konulur, sadece kabukları soyularak iri iri doğranır, 7-8 dakika pişirdikten sonra makarnanın üzerine eklenir. Üzerine mutlaka sumak, eğer seviliyorsa fesleğen de güzel olur.

Sos-2- %100 Dana Sosis, tercihen Namlı Marka, haşlanır ve hardalla beraber yenir.

Sos-3- Sahte Mantı Sosu- Sarımsak ve kıyma az yağda kavrulur. Üzerine doğranmış domates, 1 tatlı kaşığı salça, sumak, k.pul biber ve tuz eklenir ve ısıtılır. Sonra haşlanmış makarna bir kaba alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Onun üzerine kıyma sos dökülür. En üste istenirse tereyağ konulabilir.

Tavuklu sebzeli makarna

Kemiksiz tavuk kalça alınır. Her bir parçasını min. 5-6’ya bölebilirsiniz.
Bir derin tavanın içine iri doğranmış, sarımsak, soğan, kırmızı dolma biber, istenirse brokoli, hafif zeytinyağda pişirilir. Daha sonra üzerine mantar ve tavuk ilave edilir. Üzerine bolca sumak, kekik ve deniz tuzu eklenir. Tavuklar mutlaka iyi pişmeli ve kesinlikle çiğ kalmamalı. Daha sonra bu karışımın üzerine haşlanmış makarna veya noodle da eklenebilir.

Umarım Yardımcı Olur J)
Betül

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder