25 Ekim 2010 Pazartesi

Emre Bey'in pastırma tarifi...

sırta yakın sinirsiz et alınır...
boşluk kalmayacak şekilde kaya tuzuyla sıvanır... 1 Hafta bekletilir... (Balkon bile olur)
Sonrasında eti güzelce yıkıyoruz...
Bir gün de suda bekletiyoruz, tuzu iyice gidene kadar yıkıyorsunuz...
Bez ya da havlu içinde eze eze suyundan arındırıyorsunuz... Üstüne taş falan da koyulabilir.
Eti açık bir yerde kurumaya bırakıyoruz.
Eti bozacak kadar sıcak olmayacak; donduracak kadar soğuk olmayacak...
Bir ay kadar kuruyor (attığınızda sıçrayacak kadar)
(Çemeni kayseriden alabiliyorsan alacaksın...)
Çemene yatırıp, bir ay da burada bekletiyoruz...

1 yorum: